T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Alcı Ortaokulu

Okulumuzda ortak yazılı sınav uygulaması

Ortaokul ve Liselerde Ortak Yazılı Sınav Uygulaması Başlıyor

Ülkemiz genelinde 2023-2024 eğitim öğretim yılında, ortaokul kademesinde 6.sınıflarda Türkçe ve Matematik ile lise kademesinde 9. sınıflarda Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik derslerinin 1. dönem 2. yazılı değerlendirmeleri ortak yazılı sınav uygulaması ile yapılacaktır.

Alcı Ortaokulumuzda 6. sınıf öğrencilerimiz 26 Aralık 2023 Salı günü bahse konu derslerde ortak yazılı sınava gireceklerdir.

Söz konusu yeni uygulama ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bir kılavuz yayımlamıştır.

Kılavuza göre; Ülke genelinde öğrenciler kendi okullarında, görevli gözetmen öğretmenleri eşliğinde 40 dk. süren 16 soruluk çoktan seçmeli yazılı sorularını cevaplayacaklar. Sınav optik formlara işaretlenecek ve optik formlar bakanlık sınav merkezlerinde değerlendirilip okullara gönderilecek ve e-okul sistemine branş öğretmenleri tarafından gelen notlar işlenecektir. Sınava tüm öğrencilerin girmesi zorunludur. Ancak yalnızca raporlu öğrenciler mazeret sınavına katılabilecektir. 

Sınavda yanlış cevaplar doğruları götürmemektedir.

Sınavla İlgili kılavuz için TIKLAYINIZ!

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.12.2023 - Güncelleme: 25.12.2023 20:26 - Görüntülenme: 233
  Beğen | 32  kişi beğendi